ЧПП

 
Печатена големина на Вашиот прстен. Изберете од нашите три техники за точно мерење.
За точноста, Ве молиме погрижете PDF форматот да е отпечатен на 100%.
 
Испечатете го и внимателно отсечете го Нашиот мерач за прстени од долу.
• Креирајте отвор со правење на мал засек на линијата означена како "Вашата големина".
• Вметнете го крајот преку отворот создавајќи круг.
• Мерка: Ставете го околу Вашиот прст и повлечете го крајот да биде залепен за прстот.
• Одредување: Бројот кој се наоѓа на линијата означена како "Вашата големина", е соодветна големина за Вашиот прстен.
• Совет: Бидете внимателни да ја стегнете премногу хартијата. Целта е да биде залепена за прстот.
• Совет: За најголема точност, некој нека Ви помогне да измерите.
• Проверка: Два пати проверете за точност.
 
Мерката се наоѓа во PDF формат, за да ја превземете кликнете на копчето долу.
 
 
Испечатете ја Нашата шема на кругови за големина на прстен.
• Најдете прстен што Вашите сакани моментално го носат.
• Осигурајте се дека тој или таа го носи тој прстен на прстот за кој би го купувате.
• Мерка: Ставете го прстенот на врвот на секој круг се додека не добиете совршено поклопување.
• Утврдување: Поклопувањето треба совршено да одговара на внатрешноста на прстенот.
• Проверка: Два пати проверете за точност.

 

Меѓународниот инч е еднаков на 2.54 милиметри (мм).

Или пресметајте

Доколку одговорот не можете да го најдете одве,

Ве молиме контактирајте не на Info@lena.mk или на тел.: +389 75 416 055